Julfix. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Julfix.

Jag har fixat hela dagen inför morgondagens jullunch med mina föräldrar och syskon. Det ska bli så kul! Roligt är ju också att när jag får bilderna så har jag äntligen bra kvalitetsbilder av mitt hem och sådär att visa här i bloggen också. Är dödstrött på min väl över pensionsålders iföun.

Jag har knappt hunnit äta idag. Gjorde en stor smoothie på eftermiddagen med mitt kära macapulver, samt hasselnötsmjölk, frysta jordgubbar och banan.

20141220-163202.jpg

Älskar min smoothie twister.

Förutom att städa, möblera om, duka fram och sånt har jag såklart både kockat och bakat. Jag har bakat en saffranskaka och en pepparkakscheesecake. Min julskinka blev (om du klarade av att tyda min dialekt i föregående blogginlägg) skuren på mitten i två bitar. Detta enbart för att jag absolut vill koka min skinka innan jag griljerar den. Det doftar underbart när man i flera timmar låter skinkan sjuda ihop med lök, morot, vitpepparkorn, kryddpepparkorn och ett lagerblad. Sen smorde jag in bitarna i ett tjockt lager dijonsenap, ägg och ströbröd.

Den blivande veganen har också glatt rullat köttbullar och lagat morotslåda. Imorgon gäller det att kliva upp på morgon och koka tomtegröten, saftsoppan, koka potatis, baka lax i ugn med mera och ta ut sopor, dammsuga, skura, duscha bahhhhh så mycket grejs. Men roligt är det!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats