Äggstekt ris. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Äggstekt ris.

Jag bara måste tipsa er om typ världens smartaste vardagsmat. Nämligen äggstekt ris! Jag ville i något skede absolut lära mej att laga asiatiska rätter med ris som bas. I mitt letande och testande kom jag fram till att det bästa sättet är att på förhand koka jasminris och ha det redo i kylskåpet i någon lämplig bytta.

Sen steker man i en bra stekpanna med lite olja på hög värme. För mej funkar det bäst om jag låter bli att röra om hela tiden. Istället låter jag riset bli knaprigt undertill och så vänder jag på riset med min bredaste stekspade. Det blir sådär 2-4 bitar att vända på. Sen när andra sidan också blivit välstekt hackar jag runt med sidan av stekspaden och har i ett ägg. Rör om, salta lite och garnera eventuellt med hackad vårlök.

Jättebra att kunna ta till när man inte har annat, inte orkar eller hunnit handla eller bara inte har nån större lust till mer än detta. Nestina vägrar i regel att äta ägg och det här är för mej enda sättet jag lyckas lura i henne det.

6542 084   6542 087

En liten person har gärna ketchup på. Modell större människa kan med fördel åtnjuta rätten med söt chilisås!

riisi

Sökte fram denna bild just från facebook. Helt fritt fram annars att lägga till mej där eller på instagram. En varning dock, det mesta jag postar handlar om mat. 🙂

Rätten är god helt rakt upp och ner eller med vilka tillbehör som helst. Också gott att servera till kyckling, kött, räkor eller riktigt vad som helst.

Tack till er gullungar som kikar in här och till och med lämnar små kommentarer! Nu är klockan ett på natten och jag sitter här vid mitt nya databord med en kopp te. Spelar roll vilken ålder man uppnår, det blir aldrig något roligare att gå och lägga sej på kvällen. Men jag måste väl.

Väntar mest nu på när Nestina ska få vattkoppor. Hon har de två senaste söndagarna träffat kompisar som haft det. Så det borde slå ut vilken dag som helst. Jag har i alla fall meddelat min chef lite på förhand så hon är beredd på att jag måste vara hemma i sjukstuga i 1,5-2 veckor.

Men om lillan är frisk ska vi fara till simhallen imorgon, det bästa hon vet! 🙂

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats