Leaving Larsmo. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Leaving Larsmo.

För ett par veckor sedan hade jag helt bestämt mej. Jag och Nenne ska lämna Larsmo och flytta till Jakobstad. Orsaken till beslutet var väl i grunden alla problem jag haft här kring dagvården. Det som fick mej att verkligen ta beslutet var hur vi som Jeppisbor kan tänkas vara mer sociala (så mycket lättare för vänner och bekanta att titta in) och att under lekåldern blir simhallsbesök, sagobalett och gymnastik prioritering. Det känns inte helt motiverat att kuska från landet in till stan flera gånger i veckan några år framöver för dessa saker?

Det som jag tycker mest om var vi bor nu är känslan när man stiger utanför vår ytterdörr. Skolan med lekpark är där, butiken (var jag dessutom jobbar) är där, multipla möjligheter till promenadrundor såväl som vandringsleder är där, skolans isbana är där på vintern, biblioteket, äventyrsparken, fritidsgården, motionsspår och skidspår är en kort promenad borta. Liksom förskola, lågstadie och högstadieskola, tandläkare, hvc och apotek.

Men så är det ju några år innan hon faktiskt börjar skolan… och fram tills dess vore det faktiskt vettigare att bo i stan, ha allt där, och endast köra till jobbet. En till sak är också det att jag aldrig helt trivts i lägenheten vi bor i nu. Den är en före detta butikslokal med en fuskvägg (samma värmeelement är om båda sidor väggen, så det är alltså en vägg med hål i…), underliga ventiler här och där och köket är mitt i lokalen och har därför inget fönster man kan sitta och kika ut genom.

loiuytrfgvbnmjk 054

Och kanske man skulle klippa pannlugg igen. Så många beslut man borde ta här i livet ! Bilden är från drygt ett år tillbaka.

Så ja, jag funderar ännu. Känns inte helt som att jag kan flytta och bo i stan några år och sen hoppa tillbaka till Larsmo. Nog för att man kan, men Nestina bygger ju upp kontakter redan och får vänner hon sen kan gå hela grundskolan med. Om vi flyttar skulle jag gärna flytta till våren, eller nästa höst senast. Och det känns som ett stort beslut jag måste ta huruvida jag ska låta Nestina växa upp som Larsmobo eller Jeppisbo… suck!

En annan grej är också det att jag ju äger en stor lägenhet i Jeppis, som jag hyr ut. Jag är så skuldsatt att jag själv inte har råd att bo i den. Fast ränta har jag också på bolånet fram till sommaren 2018. Såklart vill jag gärna att Nestina ska kunna kalla en plats för sitt barndomshem, var hon växt upp. Och om 4 år kunde jag helt bra köpa ett litet hus nånstans som kunde bli det… Men ska jag bo kvar här tills dess? Eller flytta igen!

Någon som har en åsikt? Berätta gärna! 🙂

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Precis allt det du beskriver har vi inom gångavstånd här i Nyåkern/Kisor/Vestersundsby, och här känns det verkligen som på landet även om man på 10min går in till centrum! Toppenställe om du börjar söka dej hitåt! 🙂

  1. jensku

   he sku ju vara! älskar bilvägen förbi katolska kyrkan när man åker mot ert också! du får ta och meddela mej elin när hus eller tomt till salu eller lokal till uthyrning dyker upp där 😉 jag håller mej a jour med findit så länge. i slutet av vintern ska jag börja hänga med i läsarbörsen också och se vad jag hittar 🙂 siktar på jeppisflytt till våren nog!

 2. Michaela

  När vi bodde i Jeppis hade jag ungefär exakt den känslan, som du beskriver om Larsmo. Vi hade lekpark nära, naturen och stranden vid gamla hamn, skola, isbana, loppis nära, dagis nära (även om inte G gick då). Kanske inte allt som ni har nära fanns nära, men det jag behövde varje dag fanns! Och möjligheterna till det mesta andra.

  Nu menar jag inte : flytta till Jeppis! Utan mera att du kan hitta det där också om än i lite annan förpackning. Du mistar vissa saker men vinner andra.

  Kram

  1. jensku

   det är just där i skata någonstans som jag allra helst skulle bo om vi flyttar till jeppis! den där lekparken i mitten av skata är ju så fin, strand, gamla hamn och loppisarna har jag också tänkt på 🙂 jag tror det blir så att jag kommer ha ögonen öppna och alltjämt hänga med på findit och läsarbörsen och om ett boende som känns helt rätt dyker upp så tar jag nog chansen.

   hoppas ni fina har det toppen i umeå och att ni hälsar på här snart, kramar!

 3. isa fisa

  Stora beslut!
  Följ hjärtat bara så blir allt bra 🙂 Trivs du inte i lägenheten du bor i nu så borde du ju flytta nånstans iaf, o varför inte välja jakobstad då? Sen om du vill hitta jobb så kanske jakobstad ändå har några fler möjligheter. Butiksjobb e ju great, o sku du t.ex. få jobb på K-market så sku du ha världens bästa chefer!! 🙂
  Hur du ä gör så blir de nog bra:) Men viktigt att du också trivs där i bor. Då du trivs, så trivs Nestina 🙂
  All lycka till er! 🙂
  Hoppas på att vi sku ses igen nått tag. Börjar ju va nått år sen :S huh!

  1. jensku

   hej isa! ja verkligen det är helt för länge sen. jättebra tips om att de är trevliga på k-marketen. och det är nog sant att om jobb, hem, dagis och aktiviteter,- allt fanns i jeppis.. då sku de ju nog vara toppen! jag drömmer om att göra saken baklänges också. dvs att flytta från lägenhet på landet till hus mitt i stan 😛 kommer nog att kolla in ställen och när något känns rätt så slår jag nog till bara. för du har så rätt, man måste nog trivas bra i sitt hem!

Annons
stats