Viktnedgång! | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Viktnedgång!

Nu ska jag vara lite modig. Väldigt modig. Jag fullkomligt avskyr att se bilder på mej själv från när jag är helt ur form. Jag till och med raderar gamla bilder på mej själv direkt jag råkar hitta dem på min egen telefon, bara utifall att någon skulle i misstag hitta dem. På min telefon liksom? Men sakta men säkert börjar jag förstå att det är viktigt att spara och arkivera de “dåliga” bilderna, bara så att jag kan bevisa för mej själv att det går bättre nu.

Det är ett år mellan bilderna härunder. Men obs obs obs, jag kom igång med att motionera och ändra matvanor först den 6:e februari i år. Jag var alltså i samma skick som första bilden ännu 7 månader tillbaka!

Vill ni vet lite hur det gick till? Du kan ha vilken motionsplan och diet du vill, Men du kommer ingenstans om du ger upp var femte minut. Bara för att man misslyckas, är för lat att träna tre dagar i rad, eller äter något “förbjudet” betyder inte det att man bara ska ge upp. Ens största fiende när man vill bättra sin livsstil är en själv. Det är helt otroligt hur mycket jag har bannat mej själv, sett ner på mej själv, klankat och tryckt ner mej själv.

27.9 035   277.8 002

Den första bilden är tagen i juli 2013 och den andra juli 2014. Rätt stor skillnad nog, tycker jag.

När jag väl insåg att jag måste sluta med det och att jag förtjänar att bli bättre behandlad av mej själv, då gick det. De första tre månaderna var min plan att styrketräna på gymet tre gånger i veckan. Ibland klarade jag av att komma mej dit och träna tre gånger. Ibland blev det bara två gånger. Ibland en gång. Men glad var jag ändå och fortsatte fortsatte fortsatte! 😉

Det händer ännu att jag sitter framför datorn till helt för sent om nätterna, stiger upp och trycker i mej vad som helst som är gott i kylskåpet och sen går och lägger mej. Men vet ni vad? Jag somnar nöjd och glad och är lika nöjd nästa morgon när jag fortsätter träna och äta mera sunt. Jag skippar den där ångestfasen och bara kör på som om inget hänt.

Om man är snäll mot sej själv och ser sund mat och rörelse som roliga saker man förtjänar att få njuta av så kan man lyckas med vad som helst. Själv ska jag fortsätta på samma spår och se om jag kan gå ner 5-10 kg ännu. Går det så går det, går det inte så är det väl meningen det också. Viktigast är faktiskt att jag tycker om mej själv och tar bra hand om min kropp.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica Eklund

    Tycker du är lika vacker och har lika härlig utstrålning på båda bilderna! Men jag är ju din syster och älskar dig oavsett hur du ser ut eller vad du gör, alltid. 🙂 men bra gjort med träningen och hoppas jag kommer lyckas lika bra!

Annons
stats