Avskalad. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Avskalad.

Sedan närapå ett år tillbaka har jag som arbetslös gjort praktik på matbutiken här nära var jag bor. Det har inneburit korta jobbdagar, väldigt lite pengar (9€ per dag) men tid till att träna. Jag har trivts superbra med rutinerna. I måndags fick jag äntligen börja som “riktig” anställd. Jag kommer att jobba både dag, kväll och helg cirkus gurkus 3-4 dagar i veckan. Det känns bra.

Nestina har inskolats på ett nytt dagis, var hon också får vara till sent på kvällen och också lördagar. Men det kommer verkligen att ta ett tag för mej att vänja mej vid dessa nya rutiner. Och det får det väl göra. Ibland blir jag som lamslagen över det stora ansvaret att hålla ihop mitt lilla liv. Jag vill att min dotter ska ha världens bästa uppväxttid. Att när hon minns tillbaka ser hon en glad mamma, en trygg vardag och många roliga stunder tillsammans. Jag vill inte att hon ska minnas något av min oro, min trötthet, mina problem och den stress jag upplever.

12.9 109

Mysa hemma är vår melodi.

Jag har nu gjort mina två första kvällsskiften och har två till denna vecka. Kvällsturorna tycks ha gått riktigt bra för lillan på dagis också. Jag bestämde mej för att ta bort allt annat i livet nu ett tag fram över. Så jag inte känner press över träning, sällskapsliv, städning eller något annat utan bara kan fokusera på att klara av jobb och dagisturer. Egentligen hade Nenne fått prova på gymnastik ett par gånger redan i höst men jag avgjorde att hon är lite för liten för att kunna vara med och jag klarar inte av stressen att föra henne dit två gånger i veckan nu med alla nya rutiner att vänja sej vid.

Man måste vara snäll med sej själv och ge sej själv tid till anpassning. Så det är mest vad som händer med oss just nu. Bör tilläggas att lagom till min jobbstart gick först min bil sönder, sen blev vi båda rejält förkylda och så kom jag i bråk med chefen för dagvården… Så jag blev rejält tvungen att tagga ner på farten. Men bra det.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Hejsan. Hittade din blogg via Annika Blomqvist… Väldigt tråkigt det du har fått vara med om.. Skulle mer än gärna läsa din nya blogg.. Du måste va en stark kvinna, ( bara sett dej i kassan i affären )  men där e du ju alltid glad så man sku aldrig ens i världen kunna tänk att ditt liv skulle vara så stökigt. Hoppas ni, du o nenne har de bra.
    Mia

    1. jensku

      hej mia! tack för din fina kommentar. känns alltid lika konstigt men samtidigt trevligt när nån jag inte känner hittar hit och har sett mej ute nånstans. kul! jag ska försöka att komma igång igen med bloggandet efter en dryg 1,5 år paus. och det blir nog just här på denna sida, som jag uppdaterar vartefter. 🙂 kram, ha det bra!

Annons
stats