Inse fakta. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Inse fakta.

Så ja… det är väl bara att sätta sej ner och inse den nya diagnosen. Ta en paus från plättätandet, kaffesörplandet, muffinsbaket och långfilmstittandet och inse,- jag har ett ohälsosamt förhållande till mat. Tröstäta, hetsäta vad man än vill kalla detta som gör att inga kläder mera passar, att jag konstant är trött och sällan vill gå utanför dörren. Jag får väl ta detta som mitt nästa projekt i välmåendeplanen. Nästa pusselbit att hantera och sätta på rätt plats. För jag förtjänar att må bra och tycka om mej själv. Och all mat och alla sötsaker jag trycker i mej kommer inte att förbättra den saken, snarare tvärtom.

Någon som har något riktigt djuplodande och inspirerande att säja som kan trycke en fot i min runda bak så jag kommer mej ut och motionera mera?

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. S

  Jag tänker att ens beteende alltid har en orsak, alltså att
  det finns en orsak både varför beteendet från första början
  startades och varför beteendet upprätthålls. Min tanke är därför
  att noggrant fundera på just dessa frågor först och därefter
  försöka ändra på beteendet rent praktiskt genom att börja äta
  någorlunda sunt. Om du tycker det är för svårt att klara det på
  egen hand tänker jag att det finns yrkeskunniga, exempelvis
  psykolog och/eller dietist, som kanske kan få det att bli lite
  lättare. Men det är ju som sagt bara min tanke 🙂

  1. jensku

   hej santtu! jag är tacksam för din kommentar, den gav mycket stoff för mej att tänka på. skönt när man hittar “rätt” vinkel att se saker ifrån.

 2. Elin

  Jag är ju en förespråkare för LCHF, int nödvändigtvis som livslång diet utan mer i just viktminskningssyfte. Gick själv ner ca 20kg på sammanlagt 6 månader ungefär, genom att äta enligt LCHF o gå vagnpromenader 4-6 dagar i veckan a’ 45min typ. Inga konstigheter, god och mättande mat, man äter tills man e mätt o tycker man om kaffegott finns de massa goda såna tillåtna recept oxå!

  1. jensku

   hej elin! tack för din kommentar! många tipsar om lchf och jag måste kolla upp det mera! vad du var jätteduktig och vad mycket du gick ner förresten! :O 😀

 3. Christa

  Jag tror att det bästa är att äta regelbundet men lite mindre portioner, byta ut lite av kolhydraterna till grönsaker/protein och inte förbjuda allt det man tycker är gott. Det är det enda hållbara!

Annons
stats