Tjock. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Tjock.

Jag försöker på något snedvridet pedagogiskt sätt intala mej själv att det är helt okej att jag blivit tjock. Sen om några år när jag börjar tycka att nu kan man väl gå ut på jakt efter en man så går det av bara farten att man frivilligt avböjer sötsaker, extra portioner och ger sej ut i skidspår och joggingdräkt.

Som det är nu får jag inte ens på mej min joggingdräkt. Byxorna fastnar redan ovanför knäna och dragkedjan ser inte ens sin motpart när den febrilt försöker skymta den på andra sidan berget av magfläsk.

IMG_3512

Vilken snygg kropp den här 3 mån gravida kvinnan har! När jag hittade det bruna linnet med vit spets igår insåg jag att om det så var en benvärmare skulle jag inte rymts i den!

Jag har tagit en oerhört fantastiskt bra före-bild åt er bloggisar. Det är min stora, runda mage i fokus med en kaskad av ryggfett som korvar upp sej sådär snitsigt ovanför det som en gång varit ett vanligt höftben. Mitt problem är bara att jag borde ju också få fram en suverän efter-bild att jämföra den första med. Men eh… ja, det kan alltså ta ett tag.

Igår kväll grävde jag i förrådet av sommarplagg och mindre önskvärda kläder för att hitta högen av tunikor jag bar som höggravid. Ingen helfigursspegel har jag så jag fick ställa min lilla träpall i mitten av badrummet, stiga upp på den och kolla in mellankroppen i badrumsspegeln. Samtliga, tidigare enorma, tunikor var löjligt spända och åtstramande och jag såg mest ut som rädda Willys mamma strandad på Fäboda strand.

3 019

Här är fina jag fem före att föda, eller tre dagar innan för att vara riktigt petnoga. Igår kväll provade jag samma tunika och för att alls kunna ha den på mej var jag tvungen att knäppa upp hälften av knapparna uppifrån och för att komma ur den igen fick jag knäppa upp alla knappar och sedan kavla ur mina fläskarmar bit för bit.

För några veckor sedan vred jag på överkroppen i beredskap att stiga av bussen och undrade vad det kunde vara för tingest som jag tycktes fastna i. Var det månne ett nedfällt armstöd? Nej, det var bara en valk eller handtag som hängde ut från min rygg när jag böjde mej åt sidan. Hjälp!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotta

    Förlåt om jag skrattar, jag förstår att det inte är så skoj när kläderna inte passar mera, men du är så bra att uttrycka dig i skrift att det bara låter för dråpligt!
    Jag är själv i den situationen att jag dystert står och petar på korven av magfläsk som hänger över kanten på mina favoritbyxor – beach 2014 känns inte riktigt aktuellt faktiskt! Borde man bara strunta i eländet eller försöka uppbåda lite självdisciplin, det är frågan…

    1. jensku

      ja säj det! jag hoppas ju att jag kommer att tillägna april månad till att äta ett kilo sparris om dagen och träna två gånger om dagen och bara hokus pokus tadaa så platsar jag på omslaget av fitness magazine ungefär, men vet att ju mer press jag sätter på mej desto fler veckor trycker jag i mej sötsaker istället för sparris och kolla film på datorn istället för att vistas utomhus… men skratta åt eländet det ska man! för det är ju ganska roligt nog sist och slutligen hur vi söta människor och kvinnor tänker och gör, absolut 🙂

Annons
stats