Majsigt. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Majsigt.

När man har en hel del överblivet potatismos är majssoppa, corn chowder, en ypperlig rätt att svänga ihop. Jag hade ungefär en halv liter potatismos och gjorde som så att jag hackade bacon smått och stekte det krispigt i en skvätt olja. Sen tog jag bort baconbitarna och fräste en hackad lök i fettet.

När löken var genomstekt hällde jag i mos, en burk majs och tillräckligt med vatten för att det skulle bli en tjock soppa. Efter att det kokat ihop en stund mixade jag allt med stavmixer, hällde i 2 dl grädde och 2 dl mjölk och lät koka ihop en stund. Sen är det bara att salta, peppra, hälla över baconet och en halv burk majs ytterligare (om man vill). Gott och tacksam barnmat!

20130328-211810.jpg

Man kan gärna toppa med lite riven ost eller göra som jag gjorde och sätta två skivor t.ex Gouda i botten av tallriken innan man häller upp soppa.

Gick en något sen vagnpromenad efteråt mellan halv 8 och halv 9 denna skärtorsdagsafton. Skönt!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats