Bistert. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Bistert.

Det är knappt man känner igen sej själv i spegeln mera. Sanningen är bister, heter det väl. Ansiktet igentäppt av pormask, hålögda ögon och en mun som bara ler falskt, om den alls gör det. Jag känner mej tudelad. Framtiden känns fylld av hopp och möjligheter, men man hålls ännu fast av det som ligger bakom, som gör ont. 

Nu har jag en sällsynt stund av egentid! Härliga familjearbetaren är ute och leker med lillan. Skulle helst läsa en biografi jag påbörjat, men det är tid att ta itu med första veckouppgiften i min sociologi kurs. Deadline ikväll! Jajks.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cattis

  Oj det later ju alldeles utmarkt. Trakigt att det gor avkall pa din ekonomi men bra att hora att du far det att ga ihop anda. Sen tycker jag inte att du ska vara for hard med dig sjalv. Det ar naturligt att inte orka vara en bra mamma jamt. Och du som ar ensamstaende ar ju foralder heela tiden. Jag hoppas att det har blir en bra losning och att du inte kanner skuld nar Nestina ar hos dagmamman. Du gor ju det for att orka battre den tid hon ar med dig! Skont ocksa att du har en san forstaende och handlingskraftig familjearbetare!

  1. jensku

   jo hon är verkligen suverän! och det känns att hon inte bara håller med eller daltar utan hon ser ett behov och uppfyller det åt mej på direkten. fin kvinna! jo det är tungt att vara ensam förälder. som exempel så ammar jag ju lillan ännu om nätterna, flera gånger till och med. fast inatt har hon sovit som en sten typ. om jag måste satsa 2-3 nätter av min egen sömn för att lära henne att sluta nattamma så måste jag dessutom orka gå runt 3-4 dagar utan sömn. och det går ju inte! så istället fortsätter man med de tunga nattamningarna hur länge som helst…

 2. Cattis

  Forstar att lite egen-tid kanns bra! Kan du inte tanka dig att ha Nestina pa dagis tva formiddagar i veckan el dylikt sa att du fick lite “avlastning”? Man ma alska sina barn men det kan ju vara jobbigt att vara med dem 24/7 vardag som helg. (Ifall du inte anser att familjearbetarens tid med Nestina ar tillracklig for att du ska orka med). Nestina verkar ju ocksa tycka om att umgas med andra.
  Strongt av dig att satsa pa utbildning. Keep up the good work!
  Roligt att hora att du ar hoppful infor framtiden. Bearbeta det som hant men satsa den mesta energin pa nutid och framtid!
  Frisk luft ar ju alltid ett bra motmedel mot halogdhet. Och motion skadar ju aldrig! Bara det blir var dar du bor kan du kanske borja aka pa langa cykelturer med Nestina dar bak? De flesta barn tycker ju om det. Och sa tar man ju sig fram sa snabbt!
  Ha det bra! Cattis.

  1. jensku

   jo vår familjearbetare sa idag att hon anser det vara akut att jag får mera avlastning så jag kan fokusera på att må bättre också. och det är faktiskt sant. just nu kämpar jag med mitt humör och jag känner mej ofta arg och känner av raseri. då är man ingen bra mamma, om man hela tiden biter ihop, plötsligt ryter till och går runt och småsvär och muttrar hemma. hon har redan löst min situation och ska komma förbi med en blankett imorgon som jag får fylla i och hon skickar in åt mej för att få en plats åt nestina hos en dagmamma. jag ser det som en tillfällig lösning och att hon kunde gå dit 2-3 ggr i veckan. jag förlorar då hemvårdsstödet och får 500 euro mindre i månaden, vilket tar på hårt. men vi löser det på det sättet att när jag är sjukskriven och får det ersatt från FPA så har jag råd att undvara hemvårdsstödet. så vi tar det från månad till månad och det här borde påskynda mitt tillfrisknande, att jag skulle må bättre och få fokuserat på mej själv mer.

 3. Karro

  Usch, vet den känslan när man inte känner igen i spegeln, som om hela omgivningen känns grå och all negativ energi reflekteras på sig själv och ens humör. Sen en annan dag känner man sig som en supervacker och energirik superkvinna och undrar varför man var så dum mot sig själv för några dagar sedan.. 
  Vad är det för uppgift du har? Lycka till 🙂

  1. jensku

   hej karro! ja usch då. jag har titta på gamla bilder och läst vad jag bloggade för 2-3 år sedan och imponerats över vilken snygg och positiv kvinna jag var då. fast ibland vet man inte hur bra man har det heller. men jo, ibland känner man sej bara så kvinnlig och stark och fin och kan inget annat än le och vara glad. det vänder hit och dit och livet bjuder en fas av det ena och det andra. så nu går det säkert fram emot en riktigt härlig tid för mej och nestina tror jag!

Annons
stats