September - December 2012. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

September – December 2012.

September: Under de kommande två månader känns det mycket starkt hur jag dras mellan två ytterligheter. Jag skulle vilja dra ett streck över allt gammalt gråll och lappa ihop vår familj med lillans pappa. Men det går inte. Han är alltjämt besvärlig, Han försöker tvinga oss att flytta tillbaka till södra Finland och förstår inte att han borde komma hit, gå i familjeterapi och göra bättring för att jag ska kunna lita på honom igen.

8 048   8 104

I september blir vi bättre stadgade. Vi får införskaffat gardiner, soffmöblemang och två små kattungar! Frassarna har en stor positiv effekt på lillan, som blir plötsligt mycket mera avslappnad när vi får besök. Hon vaknar varje morgon och säjer “kakka” (det betyder för henne “katt”) och vill se sina kattungar.

Oktober: Denna månad är väldigt lik den förra. Jag förmår inte mycket mer än att klara av en dag i taget. Vi trivs jättebra i Larsmo, i vår fina lägenhet och har nära till allt. Jag sover dåligt på nätterna men finner tröst i att pyssla i köket. Jag bakar och lagar nya maträtter och bloggen börjar också den alltmer likna en matblogg, som resultat. 

28 100

November: Denna månad blir det en slags brytning. Jag är jättenervös inför ett stormöte, var lillans framtid och umgänge med sin pappa kommer att diskuteras. Jag får ett nervöst sammanbrott, panikattacker och kämpar med ångest. Mötet är dramatiskt och ett slags uppvaknande. Svart på vitt ser alla närvarande hur E. själviskt struntar i mina behov och rättigheter samt barnets bästa. Han talar bara om sej själv.

9 021

Dagen efter mötet tillbringar vi tillsammans. Han ringer på min dörr med rosor, bjuder oss på restaurang och vi träffar kompisar. Ytterligheterna mellan hans dåliga dagar och bättre dagar blir för mycket för mej och jag mår konstant illa i flera dagar efteråt. Magen kniper ihop sej i en hård knut och jag vet nu att det här måste få ett slut. Efter detta kommer en stämning från honom. Han anklagar mej för att ha vägrat få se lillan, men egentligen vill han alltså psyka mej till att lyda honom. Funkar inte. Nu är flertal stämningar i process. En med bildbevis på hur han misshandlat mej, en där umgängesrätten ska ytterligare redas ut samt en vårdnadstvist.

December: Lillan fyller år, jag ställer till med kalas för tjocka släkten och vi går på ettårsfotografering och firar jul. Det värsta är över och framtiden ser ljus ut!

IMG_4148   IMG_4169

Snart ska jag blogga lite om mina framtidsplaner, drömmar och nyårslöften! Men nu ska jag laga en nyårsrätt åt mej och lillan,- smörgåsbakelse från favoritmatbloggen. Alltså en smörgåstårta i miniformat. Vad ska ni, kära bloggisar, göra nu när det är nyårsafton?

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cattis

    Usch ja vilket år du haft! Men du kämpde väl och får nog vara nöjd med var du är såhär i årsskiftet. Gott nytt år och skål för 2013!

    1. jensku

      ja, jag är i alla fall stolt över mej själv som mamma. och usch om jag lämnat att bli en dörrmatta åt en elak man, fy! jag får väl trots ett jobbigt 2012 vara nöjd 🙂 gott nytt år du med och tack så mycket för din kommentar! det värmer! <3

Annons
stats