Nyårsgott. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Nyårsgott.

Från Karins blogg HÄR bestämde jag mej för att laga en smörgåsbakelse, alltså en smörgåstårta för en person, till min nyårsmiddag. Dock insåg jag när jag blandade ihop ingredienserna att det kommer att räcka till en liten hel smörgåstårta. Så jag körde.

31 008   31 010

Fyra skivor bröd blev storleken. Första lagret är tonfisk, andra leverpastej med kryddgurka.

Detta är ju typ det godaste man kan äta, men bara får njuta av vid högtider och storkalas. Jag har aldrig förr lagat en själv, så det var roligt att prova på! Min mamma lagar världens godaste smörgåstårtor, så jag måste väl börja öva om jag ska en dag leva upp till hennes klass, hehe.

31 011   31 013

Nu vet jag inte om vi använder samma typ av recept i Finland och Sverige för jag är ganska säker på att min mamma använder både smetana och creme fraiche? Jag följde receptet och använde vispgrädde och majonnäs. Pynta och dekorera är inte min starka sida då jag inte har så långt tålamod, i alla fall inte om jag bara lagar något åt mej själv. 

Men tillräckligt fint blev det nog ändå. Och gott!

Nu är det bara en timme kvar av detta år. Och jag kan knappt vänta att detta eländiga helvetes 2012 ska vara över. Det känns verkligen skönt att få gå in i nya tider och göra bättre val i livet.

Mitt nyårslöfte är att sköta min ekonomi bättre och reda upp mina skulder så de är under kontroll. Vad är ditt?

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ninna

    Jenny, du och Nenne har varit med om så oerhört mycket under år 2012. Du har varit stark och tagit så väl hand om din dotter, hon har en så fin och omtänksam mamma. <3 Jag önskar er båda ALLT GOTT nu inför år 2013, det kommer bli ett bra år för er, och för oss också! 🙂 
    Sen vet jag inte om jag ger något konkret nyårslöfte, men jag har en del förhoppningar inför det nya året, bl.a att jag ska få mera ordning i huset, gå igenom våra saker och rensa bort sådant vi inte behöver, skaffa höns, förstora grönsakslandet, och kanske börja vänta en liten. Men vi får se vad detta år för med sig. 🙂 // Ninna

    1. jensku

      HÖNS!! fantastiskt! jag vill också ha höns en dag om jag skaffar hus jag med 😀 tack så mycket för din fina kommentar ninna 🙂 mycket hände jo men därför är det så skönt nu när det allt är över och vi får sikta på framtiden med ett hopp i själen! är så glad för dej och jonas att ni har ett hus att ha hand om. vi kommer gärna på besök nån dag och vill definitivt vara med när du skaffar höns så jag får lära mej jag med hur man går tillväga! 😀

Annons
stats