Maj - Augusti 2012. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Maj – Augusti 2012.

Maj: Suck ja… maj var en tung månad. Den tysta månaden, kunde man nog kalla den. E. sa under sex veckors tid varken hej eller hej då åt mej. Jag visste inte vart han tog vägen eller när han skulle komma tillbaka. Det kändes som att gå från en bastu rakt in i en kalldusch. Från fästmö till en påse hundskit. Det gjorde ont att jag och dottern inte var tillräckligt med anledning att sluta sura.

Jag sympatiserade till först och oroade mej massor. Jag köpte en heliumtank och femti hjärtformade ballonger i smyg. Jag förberedde i minsta detalj hur jag plötsligt en dag skulle överraska honom när han kom hem, med bakverk, hans favoritmat, små praktiska presenter och champagne toast. Från varje ballong skulle det hänga krulliga presentband i guld och silver och i änden av banden lappar med budskap som “snälla var inte lessen”, “jag älskar dej och behöver dej varje dag” osv. Det blev dock aldrig av. Jag tror faktiskt än idag att han bara hade blivit mer irriterad och arg om jag hade genomfört detta.

076

Men några ljusglimtar fanns det nog. Min bror stannade hos oss några dagar, jag träffade Hanna och tillbringade en jättefin första maj hos hennes föräldrar och reste upp till Österbotten en sväng.

027   282

Jag drömmer fortfarande ibland om kaffet och havrekexen doppade i choklad vid café Esplanad i Helsingfors!

Juni: Med start från denna månad bröt också helvetet ut. Nu gick det inte längre. Jag hade haft två raseriutbrott hemma men det gick aldrig att nå fram till lillans pappa. Jag kände hur jag gick sönder och kände det som att jag behöver psykhjälp. Jag upplevde hur det när jag var mitt i en handling bara svartnade för ögonen för en sekund, flera gånger om dagen.

E. tog bort våra familjefoton ur en ram på väggen och slängde bort dem. När jag frågade varför han gjorde så struntade han som vanligt i mej så jag tog tag i tavelramen och lät den falla i kras i golvet. Då ringde han polisen och skrek att de ska ta bort mej. Och det gjorde dom. Lillan och jag blev förda till ett skyddshem och E. vägrade för första gången samarbeta med socialarbetarna som försökte hjälpa oss.

047   057

Här är lillan på sin halvårsdag på Vanda skyddshem. 
Jag kommer ihåg att jag inte kunde förstå hur E. inte kunde höra av sej den dagen.
 

Juli: Denna månad är ganska likadan som den föregående. Först en vecka på skyddshem, som slutar med att jag rymmer hem tillbaka till lillans pappa. Vi är sams någon dag sen är det minst lika illa igen. Det slutade denna andra gång med att E. sa upp vår lägenhet och sparkar mej rakt i ansiktet. Vi blir tvingade av socialarbetare att flytta permanent bort och kommer därför till hemtrakterna i Österbotten.

juli 187

Augusti: Denna månad njuter vi av att ha blivit stadgade i ett somrigt Larsmo, jag går i terapi varje vecka och börjar dra en barn & föräldragymnastik-grupp via Folkhälsan på tisdagskvällar. Jag lider dock ofta av separationsångest och saknar lillans pappa. Men det går fortfarande inte att komma överens med honom. Jag våndas i flera månader framåt och känner press av ett visst slag från socialarbetare och ett annat från honom. “Såhär ska du göra för din dotter!” och “såhär ska du göra för mej!”. Men vad är det jag själv vill och behöver?

allt 1050   20 aug 010

Ytterst lite visste jag om just det. Jag saknade lillans pappa så förfärligt, men ville inte längre bli så illa behandlad. Dessutom är det väldigt viktigt för mej att eftersom mitt barn är av kvinnligt kön är jag hennes första exempel i livet. Som hon ser mej bli behandlad utav män kommer hon också tro att hon förtjänar att bli behandlad. Jag uthärdade mina privata känslostormar och jag höll fast vid detta: lillan och jag behöver ett tryggt hem, där ingen fryser ut oss och ingen bråkar, slåss eller är lessen. Och mest av allt,- ingen kan slänga ut oss därifrån. Bra så.

allt 1045

Detta var del två av min årsresumé. Lite väl mycket text och detalj kanske. Del tre kommer ännu detta år! 😉

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats