Nya koppen! | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Nya koppen!

Inviger min nya, fina kopp och är mycket nöjd. Måste skaffa den svarta med muminpappan också.

I Finland dricker vi mest kaffe i hela världen, och dubbelt mer än det land som ligger på andra plats. Ändå har vi inte en Starbucks i var gathörn, som när jag bodde i London till exempel. Det tycker jag att vi borde ha!

20121229-143709.jpg

Hur mycket kaffe dricker ni, mina läsare? Jag försöker hålla mej till förmiddagskaffe och eftermiddagskaffe, eller efter maten. Fast då dricker jag ju också tre fulla muminkoppar var gång… Så det blir väl över en liter kaffe om dagen, ungefär?

En gång dejtade jag en kille som drack fyra liter svart kaffe varje dag. Han hade inte sådär överdrivet fräsha tänder, om man säjer så… 🙂

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ninna

    Det beror på om jag är på jobbet eller ledig 🙂
    Är jag ledig så kan det räcka med morgonkaffe, men jobbar jag så dricker jag nog åtminstone tre koppar under ett arbetspass, det är ju liksom mera tillgängligt, när man jobbar på ett ställe där det alltid finns tillgång till nybryggt kaffe 😉 Men jag har nog minskat av min kaffekonsumtion mycket, om man jämför med tidigare, då fanns det ingen hejd på mitt kaffeintag. 🙂

    1. jensku

      aha! ja precis jag tror faktiskt att man dricker allra mest på jobbet också. otetaanko kahvia är egentligen ganska långt en social term speciellt för finnar som annars är väldigt hämmade på det planet, tror jag också! jaaa det lyxigaste är nog alltid att ta kaffe som redan finns färdigbryggt istället för att ställa sej och börja koka själv =D

Annons
stats