Lite julfix i alla fall! | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Lite julfix i alla fall!

Lite julfix blir det nog i alla fall! Speciellt efter att lillan och jag fick ett presentkort att handla julmat för. Senare idag kommer min syster hit, och kanske min bror eller mamma. Det beror lite på vem som skjutsar henne. Då vill jag förstås bjuda på julmat! Inte vill jag ju sitta här och äta julgott själv hela helgen heller…

Jag ska bjuda på morotslåda, som jag lagade igår. Den är min favorit och ett absolut måste var jul! Superenkelt att laga. Ta en sats risgrynsgröt (jag lagar alltid den i ugnen, superenkelt och bra), blanda ner 6-7 mosade och kokta morötter, ett ägg, en deciliter sirap, vitpeppar och salt. In med den i ugnen en timme. Och glöm inte att dutta några klickar smör ovanpå så du får en god, krispig yta.

22 016

De här vackra vinbären plockade min mamma åt mej i somras. De har legat i frysen och jag har funderat nu som då hur de kunde komma till bästa möjliga användning. Så såg jag i butiken igår ett recept på en julkaka med svartvinbär, kinuskiglasyr och gröna granar och strössel. Den måste jag bara laga åt min mamma i julklapp!

23 027

Visst blev den fin!

Eftersom jag köpte en liten julskinka och kalkon ska jag bjuda på det tillsammans med morotslådan ikväll. Jag ska strax när lillan vaknat ta oss till butiken och handla hennes favoritmat också till julbordet,- prinskorvar och broilerbullar. Så blir det att skala och koka potatis förstås. Är jag riktigt på hugget köper jag med mej en bit lax också, ja det tror jag nog att jag gör.

Tanken var att vi ska baka pepparkakor och kanske konstruera och pynta ett pepparkakshus ikväll. Förstås har jag jullimpa och vit,- och blåmögelost också i beredskap. Och glögg.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats