Laxbiff. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Laxbiff.

Precis på samma sätt som vissa förtjust läser porr i kvällsskymningen så älskar också jag att bläddra genom kokböcker! Jag dreglar mentalt över bilderna och fantiserar ihop vackra middagar med många rätter och vem och hur jag ska bjuda dessa på. Sån har jag varit i många år. Det är tankarna på mat, porslin och sällskap som tjusar. Därför får de som är bekant med mej gärna förvänta sej små bjudningskort i postlådan den dagen jag har råd att ställa till med något sånt.

3 040

Jag har nu hittat en ny favorit på nätet i form av matlagningsblogg,- en smak av Karin! Jag gjorde häromveckan dessa mycket goda laxbiffar, som jag hittade recept på HÄR. Såsen däremot tyckte jag inte om, creme fraiche är alldeles för fett och gräddigt för min smak (otroligt men sant, jag som annars älskar all form av matöverstyr). Biffarna är jättegoda att äta som de är tillsammans med lätt kokta grönsaker och potatis eller ris. De var dessutom riktigt enkla att göra eftersom jag köpte färdigt strimlad lax. Prova gärna och besök Karins blogg!

Jag kopierar och sätter här hennes recept också, ifall länken någon dag skulle sluta fungera:

Laxbiffar med kall sås
(4 personer)

Biffar:
500 g laxfilé
1 fiskbuljongtärning
1 dl grädde
½ dl ströbröd
½ msk potatismjöl
1 ägg
1 dl finhackad dill
Vitpeppar & salt

Kall sås:
2 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
3 msk chilisås av ketchuptyp
Salt & vitpeppar

Gör såhär:
Koka upp vatten i en kastrull tillsammans med buljongtärningen.
Blanda ströbrödet med potatismjölet och grädden.
Lägg i laxen och låt den sjuda i ca 3-4 minuter på svag värme.
Tag upp fisken och låt den rinna av.
Mosa laxen med en gaffel och blanda den med dillen och ströbrödsblandningen.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Gör såsen genom att helt enkelt blanda alla ingredienserna.
Låt såsen stå svalt fram till servering.
Forma fiskfärsen till biffar.
Stek biffarna i smör i ca 2 min på varje sida.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. jensku

      jag hade tänkt skriva dej och meddela ifall det var okej att jag just postade ditt recept! vilken tur att du inte blev upprörd =) tycker jättemycket om din blogg och dina recept! din mjuka pepparkaka har varit en stor favorit hos mej i ett par veckor nu också! =)

Annons
stats