Hmpf. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Hmpf.

Jag läste precis HÄR om Helsingfors stadsdirektörs, Jussi Pajunens, löneförhöjning. Eftersom de summor han tjänar är i mitt tycke oskäliga kunde jag ju inte hålla mej från att skriva ett meddelande åt honom på Facebook som lyder såhär:

Jensku Pensku

 

Hejsan Jussi,

Jag läste precis på Yles svenska hemsida om din löneförhöjning på 865€, vilket betyder att du kommer att tjäna en summa som övergår 15 000€ varje månad.

Jag är ensamförsörjare och vårdledig med min nu ett år gamla dotter. Jag förtjänar mindre än din löneförhöjning på 865€ i månaden.

Är det rättvist och är du mera värd än mitt barn till ett värdigt liv? Hur rättfärdigar du att tjäna en summa som är 70% av vad jag haft som årsinkomst innan jag blev med barn?

Med vänlig hälsning,
Jenny Eklund

j

För jag kunde ju bara inte hålla mej. När jag tycker något är dumt så vill jag peka ut det och inte höra till den stora, gråa massan som ingenting säjer.

Sen får någon komma och informera mej om hur han jämfört med andra städer och länder och människor hit och dit har en lägre lön de har allt vad de orkar. Det adderar bara till min lista på oskäligheter.

 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats