Matskolning dag 2. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Matskolning dag 2.

Det här serverade jag idag och lät lillan fritt plocka med: ugnslax (diss), ugnspotatis (smakade), sötpotatis i ugn (hiss!), kokt broccoli (hiss!), kokt blomkål (diss), banan (smakade), vattenmelon (diss) och juice att dricka.

Plockmat is the shit. Tidigare har jag någon enstaka gång planerat storkok, som jag vill frysa ner i portionsburkar. Men sen när jag väl slavat färdigt vid spisen och hon bara smakar pyttelite och sedan totalvägrar har jag gett upp. Sedan har det dröjt ytterligare veckor innan jag på nytt orkat prova något. Men man ska inte göra det så krångligt för sej. En baby behöver få många chanser att bekanta sej med ny mat för att börja uppskatta den.

29 026

Hon gör nya framsteg den lilla. Nyheter för idag och extremt framgångsrika sådana var prinskorvarna hon åt till lunch och den bakade sötpotatisen hon mumasde på kvällen. Jättekul!

Hon blir lite förvånad och känner det som en stor uppgift att själv få totalmakt över vad och hur hon äter. Då vågar hon också prova mer, när hon inte känner sej hjälplös faståst i en barnmatsstol där hon blir matad. Det här borde jag ha gjort för länge sen.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats