Det var en bra dag. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Det var en bra dag.

Hejsan bloggisar! Idag var en bra dag. Jag sov bra på natten, mellan halv två och sex. Mest därför att lillan sov uppochnervänd, så när jag kröp ner bredvid henne tänkte jag javisst, det kunde vara kul att ha huvudet i fotänden. Som att campa hemma. Sen insåg jag att exakt den typen av humoristiskt och go with the flow tänkande är riktigt urtypiskt jag. Då får man ganska mycket hopp om att man inte ändå är i alla fall svårt deprimerad. Ett ljus i änden av tunneln liksom.

Men sedan vaknade jag och var inne i en ångestattack mellan 6 och 8… tråkigt. Jag liksom bara ligger och våndas, oroar mej, bannar mej själv, tänker negativt till tusen. När jag tänker på allt jag gått igenom under graviditeten och efteråt känns det som att bli påkörd av en bil. Eller översköljd och krossad mot marken av en tsunami. Min vanliga attityd “det blir nog bra” funkar inte alltid! Man måste ifrågasätta när något inte känns bra. För såhär kan det bli till sist om man går med på sämre än vad man faktiskt förtjänar.

Man måste inte uthärda! Den typen av tänkande kanske funkade för hundra år sedan i vårt fysiskt och mentalt karga, finska klimat. Men i nutid är vi alltför pedagogiskt inlindade för att alls överleva den typen av stenålderstänk. Det funkar bara inte.

Så säj ifrån kära vänner, direkt något inte känns bra. Det gör inget heller om du är som jag, och det tar ganska länge innan något sjunker in. Bara för att man automatiskt reagerar med att säja “ja, det kan jag väl”, eller “okej, jag fixar det säkert” och man först några timmar, dagar eller veckor senare inser att man hade fel, så betyder inte det att man inte får ändra sej, gå tillbaka och säja att “jag vill inte vara med på det här mer”. Så är det.

Säj ifrån. Och om någon förolämpar dej och det känns som dålig tajming att två timmar senare ha fattat piken och då ha tänkt ut ett sent svar. Gå rakt upp till människan och ge svar på tal. Du gör det inte därför att den som sårat dej hoppeligen har vett och förstånd att inse sitt fel, du gör det för att DU måste föra fram din egen talan. Du måste försvara dej själv.

27 004   27 049

Jag har väl lärt mej min läxa i alla fall. Idag bakade jag brödsemlor och en mjuk pepparkaka. Gott! Lillan älskar bröd, speciellt hembakt. Sen gjorde jag flygande jakob också. På eftermiddagen kom Wilma att passa Nenne och jag gick att dra barn & föräldragymnastik timmen. Roligt var det. Sen på kvällen kollade jag upp vilka kurser jag vill gå i januari på Åbo Akademis öppna universitet. Jag har en lista på kurslitteraturen som jag ska ta med mej till biblioteket imorgon och beställa efter. Det peppade rejält att tänka på framtida studier!

27 017

Och pyssla i köket, laga och äta god mat,- vem blir inte glad utav det? 

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats