Supersmart tjej. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Supersmart tjej.

Verkligen. Lär dej stava liksom. “Kenya” och “their” borde det alltså stå. Hon blev plötsligt en duktig förespråkare emot sin egen åsikt nu, tack vare sina bristande stavningskunskaper.

29 001

I engelskt skriftsspråk används på tok för mycket slang och förkortningar, tycker jag. På svenska är det allt mer vanligt att folk skriver fel på ord som äntligen – entligen, ändå – endå och liknande. Och varje dag ser jag på så många ställen hur man särskrivit ord som egentligen ska skrivas i ett. Men själv är jag verkligen heller inget geni på att skriva rätt. Varenda ett inlägg jag postar kollar jag direkt och hamnar alltid att gå tillbaka minst två gånger för att ändra på något för att få det grammatikaliskt rätt. Ända ser jag ganska ofta när jag går igenom gamla inlägg att jag har uttryckt mej fumligt och okorrekt på flera ställen.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Stefan

  Helt rätt !
  En sak som jag lagt märke till bl.a. i TV-Nytt är ordet  VAR  ( från finskans  missä )  istället för ordet  DÄR .
  Och här i Sverige  VART   t.ex ” vart är du ” ?

  1. jensku

   ordet “var” kommer ju alltså då inte från finskans “missä”, men de betyder ju samma sak på olika språk då. jag tror att gamla formen “vari” kan vara ett grundproblem till felhanteringen av ordet var, när man menar där?

Annons
stats