Valdag och välja själv. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Valdag och välja själv.

Nu har vi till sist kommit nära en normal dygnsrytm. Vi gick och la oss kl. 20 igår kväll och steg upp före 8 i morse. Otroligt men sant så sov jag som en sten ända till 2.30 på natten, då jag frös. Sen var jag halvvaken ända till efter 7 då också lillan vaknade. Fast hon ammar ännu flera gånger varje natt nog.

28 021

Vi promenerade med vagnen ut i den vackra vintersolen och oj så jag njöt. Det var minus 9 grader på vägen ut och minus 5 på väg tillbaka.

28 017

Det var alltså till Larsmo Baptistförsamling vi for på söndagsgudstjänst. Jag hade ingen som helst uppfattning om denna församling, annat än att den finns i ett gammalt trähus vid Kackur småbåtshamn. Jag blev därför glatt överraskad när vi väl kom in och där var helt modernt uppbyggt på insidan och församlingsmedlemmarna var glada och snälla och av alla åldrar.

Deras tema denna söndag var “dela med dej”, så det var ingen predikan, utan alla som ville fick säja vad de ville. En söt 75-årig gubbe ville meddela hur orolig han kände sej för nymodigheter som halloween, yoga och allt annat ockult. Fniss tänkte jag och gick efter hans tur själv upp i predikstolen, satte ner lillan bredvid mikrofonen och tog till orda. Jag sa att alla stora högtider vi firar har ockulta rötter, vid påsk klär vi ut våra barn till häxor och Jesus fyllde inte år i december.

Jag fortsatte med att säja att Halloween må vara en nymodighet men den är med stor säkerhet på väg hit med stormsteg. Att som troende gå ut med att vara emot något ger ett ovälkomnande intryck för andra så varför inte fira en barnvänlig Halloween med pumpor, maskerad och godis? Efter mej kom en kvinna upp och sa att på det engelska dagiset hon jobbar på har de alltid firat Halloween men de ändrade om det till en sk. skördefest, med samma inslag som Halloween.

images

Sen kom en mamma upp efter henne och pratade om hur svårt det är som förälder att veta och kunna allt. Hur ska man undvika att ens barn uppskattar lekar om vapen och blodigt våld. Hur förebygger man att ens tonåringar inte klär sej för vågat och går ut och super sej redlösa. Det är inte lätt. Så bestämde mötesledaren att vi alla skulle be Gud om råd och vishet i detta ämne.

Vi blev så väldigt varmt och hjärtligt välkomnade i denna församling. Det var riktigt trevligt att gå dit. Jag är uppväxt lutheran och troende har jag alltid varit. Jag gjorde vuxendop på en kristendomsskola när jag var 16 år. Lillan är inte inskriven i någon församling utan enbart bokförd i civilregistret. En mycket fin vän, som är predikant, kom från Vasa hem till oss i Vanda när lillan var några veckor gammal för att ha en barnvälsignelse för henne. Jag vill ta det som mitt ansvar att fostra henne i kristen tro så får hon sen ta beslutet själv vart och om hon vill höra någonstans som troende hon med.

28 033

Sen promenerade vi tillbaka från Kackur till Holm. Det blev totalt en 5 km runda för dagen. Vi passade på att rösta i kommunalvalet i Holm skola och hälsa på min mormor vid Sandlunden innan vi kom hem. Woopelidoo en fin dag hittills!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats