Bättre vanor, bättre choklad. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Bättre vanor, bättre choklad.

Jag kommer alltid ihåg en intressant sak jag läste om när jag bodde i London. Jag var 19 år gammal när jag flyttade dit och 22 när jag återvände hem till Finland. Under första halvan av min tid där gick jag på gym 5 gånger i veckan. Plus att jag simmade, cyklade runt i engelska landsbygden, gick långpromenader uppför Box Hill och betalade 10€ varje gång jag gick på magdanstimme. 

Jag läste en bok om träning och människobeteende där det stod ungefär såhär: “Vi människor är vanedjur. Vi är designade att spara på vår energi för överlevnad. Idag repeterar vi helst det vi gjorde igår. Alltså, om vi igår åt en ugnspizza och satt i soffan hela eftermiddagen och såg på teve, vill vi idag inte överstiga gårdagens knappa energiförbrukning, Det tar därför lång tid och stor målmedvetenhet att bygga upp nyttigare vanor som att motionera och laga nyttig mat med färska råvaror.”

26 024

När jag var 24 var jag ganska ordentligt överviktig. När jag kom fram till att jag inte mera stod ut med mej själv mera gick jag totalt in i military mode. Jag tränade flera gånger om dagen, joggade, simmade, gick på gym och kontrollerade noggrannt varje smula jag fick i mej i matväg. Det finns på något sätt aldrig någon gyllene medelväg eller bra balans vad gäller mej, och det är ju lite synd.

Jag är jätteglad att min graviditet gick så bra, trots att omständigheterna och att vara tillsammans med lillans pappa var så psykiskt och fysiskt påfrestande. Jag blev aldrig svullen någonstans, gick bara upp från mina normala 64 kilon till 72 och efter att ha fött såg kroppen faktiskt bra ut! Jag njöt verkligen av att vara gravid, jag har aldrig känt mej så vacker och kvinnlig förut. Jag tror också att kroppen på något sätt sög åt sej en del fett i min kropp och tog det till användning för babyn i magen.

26 001

Men nu efteråt… jag som alltid trott man blir tjock av att vara gravid och sen går ner av att amma en del. Precis tvärtom är det för mej! Jag går upp av att amma. Lillan älskar att amma och jag blir hungrig som en häst.

Nu blev det här inlägget väldigt mycket längre än vad jag hade tänkt. Jag hade bara tänkt sådär småfyndigt meddela att ett litet steg framåt för mej att vara nyttigare är att ha nyttigare snacks. Mörk choklad, avocado med en skvätt sojasås, riskakor och räkor med grynost har jag hittills gjort till bättre vanor. Godnatt bloggisar!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats