I feel bullied. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

I feel bullied.

Så var jag plötsligt i den positionen att på fredag kommer lillan och jag att åka tåg till och från huvudstaden att tillbringa 6 timmar i sällskap av hennes pappa. Senast jag såg honom blev jag sparkad och nerbrottad på golvet av honom. Kul… Jag vet inte riktigt hur det blev såhär. Han har de senaste 3-4 veckorna bombarderat mej med snälla meddelanden och mejl, däremellan de vanliga förolämpningarna och hotelserna. Jag borde på ett sätt ha gjort precis som polismästaren sa åt mej,- bryt alla medel till kontakttagning med honom.

Ens imorse skulle jag aldrig ha trott att jag skulle gå med på något sånt här. Men tydligen kom skräcken och rädslan och oron över en eventuell vårdnadstvist att få mej på fall. Han skaffade en advokat igår. Som jag förstår det skulle jag säkert vinna i en vårdnadstvist men han kommer ändå för all framtid att kunna kräva nya lagliga överenskommelser om hans umgänge med Nestina.

Rebell som jag är skakade jag mentalt i frossa över tanken att en baby ska växa upp med vetskapen att hennes liv finns stämplat på ett papper. Allt vad gäller högtider, helger, semestrar och födelsedagar finns uppgjort i domstol. Oj nej… Så, trots allt går jag nu villigt in i lejongropen. Så länge han betalar för transport dit och tillbaka är det också roligt för mej att få se Helsingfors, luncha på favoritstället, sörpla kaffe på bästa paikkan och handla från favorit te-butikerna…

Jag har aldrig varit rädd för skrämmande ting. Hellre har jag gått med huvudet rakt emot att möta allt sånt. Då känner man sej duktig och starkare efteråt. Jag tycker det är bra att mötas och se om vi kan komma överens om lillans välbefinnande. Han tror förstås han kan locka mej och tvinga mej tillbaka till honom. Men det vet jag i alla fall att aldrig kommer hända. Tur att jag kommit så långt! 

Jag har redan pratat med socialen, barntillsyningsman och min terapeut om vår träff. Det känns skönt att veta att det finns hjälp att få om jag behöver. Vi får se hur det blir det här… säkert bra.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats