Tack för svar! | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Tack för svar!

Hejsan! Jag blev jätteglad för de kommentarer med tips av Lotta och Sara för hur jag ska ta hand om kattungarna. Mest blev jag väldigt orolig för dom. Hade ju ingen som helst aning om dessa skötselråd för frassarna mina. Jag kommer verkligen att skaffa minst två kattlådor till, hålla dem rena och prova med olika typer av kattsand. Och det första jag gör när vi är uppe imorgon är att gå till butiken och köpa vit fisk och koka det och blanda med ris att ge dem. Tror jag mixar blandningen också och ger ofta i små portioner. Jag satte direkt jag läste kommentarerna en liter vatten med lite salt och socker framme och har börjat ge dom det att dricka. 

Någonstans i bakhuvudet har det nog ringt en slags varningsklocka för mej och jag har undrat över om de faktiskt är normalt att ens kattungar ska bete sej som mina har gjort. Så supderdupertack för tipsen! Jag tar alls inte illa vid mej att få råd eller kritik av folk, det är bara nyttigt!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotta

    Så skönt att du inte tog illa upp, alltför ofta kan folk inte alls hantera någon form av kritik och blir superarga på den som vågat öppna munnen istället för att ta till sig av råden. Förstås vill du dina katters bästa och det ÄR jättejobbigt när de är sjuka eller något är fel, man får nog vara irriterad också så länge man försöker fixa situationen 😛 Jag hoppas verkligen de ska börja må bättre snart, visst kan det hända små olyckor innan de är helt rumsrena men det är inte normalt med diarré nej!
    Ännu ett tips om du inte redan vet det, katter är laktosintoleranta så tvärtemot vad alla jämt gör så ska du *absolut* inte ge dem vanlig mjölk att dricka. Vatten eller vätskeersättning är bäst, men laktosfri mjölk kan funka om du vill ge något extra ibland. När vår gamla katt var liten var det ingen i vår familj som visste detta så kattstackarn kakkade stora illaluktande högar i varje hörn och under soffan och mamma svor ve och förbannelse över honom…stackars kissen då!
    Fortsätt du med fisk- och risblandningen tills de är helt bra i magen och ge sen kattmat av lite bättre kvalitét (men öka försiktigt portionerna lite i taget, annars kan det slå ut magen igen). Mjau kattmaten i sånahär tetror är riktigt bra: http://www.mjau.fi/index.php?sivu=mjau_palat

Annons
stats