Ensam. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Ensam.

Jag funderar på att söka ensamvårdnad om lillan. Bara för att livet skulle vara mycket lättare. Och för att det hennes pappa vill mest är vara den som styr och bestämmer. Jag är så trött på hur han försöker styra och ställa med mitt liv, mina pengar och mina beslut. Om han inte är delaktig i vår vardag och dessutom vägrar betala underhåll, så ser jag ingen mening med att ha gemensam vårdnad. Vi har ju ingen kontakt, vill inte ha någon heller. 

Jag vill inte ha det som ett halvt öppet fönster det här med att vi i framtiden kommer ha mera med varandra att göra än vi nu har. Det är för hög risk att han övertalar mej att försöka på nytt, så han får vara närmare dottern. Han har charmat mej tillräckligt många gånger innan som svepskäl av just den orsaken. 

Speciellt nu efter att min pappa anmälde honom för kvinnomisshandel och han faktiskt har ett brottsregister för detta. Plus alla rapporter från socialen jag fått se var det står att mamman ville fortsätta försöka men pappan alltid sa han vill separera, sedan ändå lockade henne tillbaka när socialen förklarade för honom vad situationen kommer bli för honom och lillan.

Nä, ensamvårdnad. Det är nog det som gäller nu. Det betyder inte att jag någonsin kommer stoppa honom från att träffa lillan, troligtvis tvärtom kommer jag alltid att uppmuntra att de har en relation. Men med mej eller i att ta beslut har han ingenting att göra med mer.

Till exempel om jag vill åka med lillan och min syster nästa sommar på semester, en helg i Stockholm, en dagstripp i Tallinn, eller kanske till och med flyga till London eller Paris för några dagar,- då måste han ge sitt godkännande i skriftlig form att jag FÅR ta med lillan över finska landsgränsen. Såklart kommer ju detta vara ett gyllene tillfälle för honom att säja nej, bara för att han kan. Och det vet jag att han mer än gärna kommer att göra. Och såhär skulle det vara i 18 år framöver!

I detta nu har han hennes båda pass (det finska och det nigerianska) och dessutom har han hennes kelakort, sjukförsäkringskortet… De har han på enkom hållit för sej själv. Jag kommer heller aldrig själv att få bestämma något med hennes skolgång och utbildning eller ta andra viktiga beslut, jag får inte ens byta address var vi bor utan hans samtycke…

Nej nej nej, det är nog att börja ta reda på nu hur jag får ensamvårdnad om min lilla…

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jag tycker också att det låter som ett bra beslut. Heja, Jenny! Blogga gärna om hur det framskrider, jag håller tummarna för att det skall gå lätt att genomföra!

  2. Charlotta

    Så bra att du tagit det beslutet! Ditt och Nestinas liv kommer nog att bli mycket enklare om du får ensam vårdnad om henne, av just de skälen som du räknar upp. Det är inte rimligt att han ska få fortsätta bestämma om era liv när han inte ens vill vara delaktig, och som du skriver är det ett gyllene tillfälle att jävlas med mamman och säga nej bara för att… Du berövar ju inte Nestina hennes pappa på något sätt alls, helt oavsett vem som har vårdnaden av henne så får han ju träffa henne på något neutralt ställe – bara han vill! Så det är ju helt upp till honom. Underhåll ska du naturligtvis kräva, kan ni inte komma överens blir det domstolsbeslut på det och sen kan FPA hjälpa till lite också. Pass och kela-kort ska du ju naturligtvis ha, i värsta fall kanske det går att skaffa nya och ogiltigförklara de gamla?

Annons
stats