Bröst. | Jenskus mammablogg.

Jenskus mammablogg.

Annons

Bröst.

20120730-231220.jpg

Jag har alltid haft små bröst och varit nöjd med det. Formen kunde kanske vara lite piggare men funktion är ju ändå något jag alltid föredrar framom form. Nu i moderskapet fyller dom ju verkligen sin funktion då.

När lillan föddes fick jag tre stycken amningsbehåar i en större storlek än min gamla: C-kupa. Den första månaden var brösten så uppsprängda att de konstant riskerade få mjölkstock. Men med amning hela tiden och en del pressande och masserande i armhålorma behövde jag inte lida av något riktigt plågsamt. Men en D-kupa hade varit bekvämare den tiden.

Nu är lillan snart 8 månader och älskar amningen. Jag undrar när hon kommer sluta amma, och hoppas mjölken räcker till. Brösten har krympt ordentligt och amningsbehåarna är nu för stora.

När hon somnar och ett par gånger under natten vill hon amma. Jag åt en stor lunch idag och drack chai på eftermiddagen. På kvällen hade jag därför ingen aptit. Men när jag skulle natta henne insåg jag förskräckt att brösten kändes väldigt tomma på mjölk…

Rusade upp att steka smulad, rökt tofu att ha i en sallad med gravad lax. Hoppas mjölkkrisen går att undvika och att sålänge lillan vill amma det kommer räcka till. Jag måste komma ihåg att äta regelbundet nu!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats